Når du leder

Når du leder

At lede efter en lejebolig kan være en lang proces med mange overvejelser.

Lær markedet at kende. Begynd med at undersøge markedet. Vil du fx bo i byen eller på landet? Har du særlige ønsker til boligen? Hvad med transport – har du bil eller skal du bruge det offentlige? Hvor meget kan du betale i husleje om måneden?

Med en fremvisning får du en fornemmelse af boligen og området. Det kan være en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med. Gå gerne til flere fremvisninger – også på boliger, der ikke umiddelbart har interesse. På den måde har du noget at sammenligne med, og det bliver lettere at vælge, hvad du synes, er godt og skidt.

Inden du skriver under.

Når du har besluttet dig for, hvor og hvordan du vil bo, er der endnu et par forhold, du skal være opmærksom på, inden du skriver din lejekontrakt under.

Som lejer, er du også berettiget til at få en skriftlig lejekontrakt. Denne kontrakt skal være mellem dig og lejlighedens ejer.

Er du i tvivl om lejekontraktens indhold er rigtigt, kan du altid kontakte os eller din advokat, inden du skriver under.

Det er ulovligt, hvis du bliver opfordret til at betale et beløb ved siden af den officielt opkrævede husleje, eller hvis du bliver opfordret til at betale et engangsbeløb for at få lov til at leje boligen. I sådan et tilfælde kan du politianmelde forholdet.